In cazul in care nu stiati, in sectorul de rent a car exista o optiune la toate agentiie de inchirieri auto. Aceasta permite adaugarea unui sofer aditional in pachetul de inchiririere al unei masini. Ca sa intelegeti mai bine, in serviciul de rent a car, contractul de inchiriere va fi facut pe numele persoanei, care inchiriaza autovehiculul.

El va fi responsabil de autoturism si de toate elementele ce apartin masinii inchiriate. Spre exemplu: Daca se pierde talonul masinii inchiriate, cel responsabil pentru acest eveniment, va fi cel care apare primul in contractul de rent. Acesta este soferul principal. Cititi mai departe…

Optiunea de sofer aditional exista la toate agentiile de rent a car. Cu toate acestea, soferul principal va ramane singurul responsabil cu privire la starea masinii. El va prelua orice responsabilitate referitoare la elementele din autovehiculul inchiriat. Va raspunde de starea autoturismului, de actele atribuite masinii, de echipamentele din dotare ale vehiculului.

In acest articol, vom discuta despre soferul aditional si tot ceea ce inseamna aceasta optiune in domeniul de inchirieri masini. Vom face paralela de multe ori, pentru a compara situatia cu soferul principal ( cel care apare ca actor principal in contractul de rent a car ), pentru a intelege cum functioneaza aceasta alternativa.

Totul despre optiunea de sofer aditional in sectorul de rent a car

Soferul aditional din domeniul de inchirieri auto este o optiune ce exista de foarte mult timp in acest sector de activitate. Deasemeni, masina inchiriata va fi condusa doar de catre persoanele, ce apar in contractul de rent a car. La fel ca si soferul principal, cel aditional va trebui sa apara in contractul de inchirieri auto. 

Inainte de a trece la explicatia optiunii de sofer aditional in sectorul de inchirieri masini, vom discuta in primul rand despre ceea ce reprezinta optiunea de sofer principal. Veti vedea inainte de toate, care sunt obligatiile si responsabilitatile acestuia.

===Care sunt obligatiile soferului principal la inchirierea unui autovehicul?

Soferul principal va avea toate obligatiile referitoare la inchirierea unui autoturism. El este raspunzator de starea masinii, de actele acesteia si de elementele aditionale din autovehiculul inchiriat. 

Aceasta este prima persoana trecuta in contractul de rent a car si raspunde de tot ceea ce inseamna masina inchiriata. El va trebui sa aduca autoturismul cu aceeasi cantitate de combustibil ca atunci cand a fost primita. In cazul in care apare un accident cu masina inchiriata, el va fi raspunzator de incidentul respectiv. 

===Pe numele carei persoane se realizeaza contractul de rent a car?

Contractul de inchirieri auto se face in primul rand pe numele soferului principal. In situatia in care apare optiunea de sofer aditional la inchirierea autovehiculului, se va realiza o anexa la actul respectiv.

Soferul aditional va fi interpretat precum o optiune in sectorul de inchirieri auto. El va fi trecut in anexa respectiva, iar aceasta va fi atasata la contractul de inchirieri masini. Deasemeni, in cazul in care se opteaza pentru serviciul de rent a car fara garantie, cel trecut in sistemul de asigurare zilnica va fi soferul principal.

===Cardul de credit si asigurarea zilnica vor trebui trecute pe numele soferului principal

Daca se opteaza pentru serviciul normal de rent a car, se va folosi cardul de credit. Este obligatoriu ca acest element sa fie pe numele soferului principal. Altfel, companiile de rent a car nu vor putea inchiria autovehiculul respectiv catre dumneavoastra. 

Deasemeni, in acelasi exemplu, asigurarea zilnica din serviciul de inchirieri fara garantie, va trebui sa fie pe numele soferului principal. Datele conducatorului auto aditonal nu vor fi folosite in niciunul din cele doua contexte. Astfel, soferul aditonal va aparea in contractul de rent doar cu numele si doar ca utilizator al autovehiculului inchiriat.

Acum, ca am facut aceasta paralela, sa trecem si la ceea ce inseamna sofer aditional in serviciul de inchirieri.

===Optiunea de Sofer aditional in sectorul de rent a car

De fiecare data cand este solicitata aceasta optiune, se va cere o taxa suplimentara. Valoarea acesteia este dictata de fiecare agentie in parte. In randurile urmatoare, vom raspunde la cele mai cunoscute intrebari legate de tot ceea ce inseamna soferul aditional in serviciul de inchirieri auto.

Cu cat se plateste in plus optiunea de sofer aditional in sectorul de inchirieri masini?

Optiunea de sofer aditional este trecuta intr-un interval de 10 si 20 de euro pe ziua de inchiriere. In functie de tipul de autovehicul si de compania de unde ati inchiriat masina, aceasta poate creste.

===Care este varsta minima si de cat timp va trebui sa aiba permisul soferul aditonal in domeniul de rent a car?

Desi, acesta nu este responsabil de starea autovehiculului inchiriat, pentru a putea fi considerat sofer aditional, persoana respectiva va trebui:

• sa aiba cel putin 21 de ani
• sa detina permisul de conducere de cel putin un an

Lista respectiva nu se aplica pentru toate companiile de rent din lume. Cu toate acestea, regulile respective sunt cel putin valabile pentru agentiile, care practica servicii de inchirieri auto in orasele Otopeni si Bucuresti.

===Cine va fi responsabil in cazul in care apare un accident cu masina inchiriata?

Singurul responsabil din aceasta ecuatie este soferul principal. El va fi raspunzator de toate elementele inchiriate ( dupa cum am mentionat si in randurile anterioare ).

Chiar si in cazul in care soferul aditional va produce de unul singur accidentul respectiv, cel principal va fi in continuare responsabil de starea masinii.

===Cum apare soferul aditional in contractul de rent a car?

Se va realiza in primul rand o anexa la contractul respectiv. In acest document sunt trecute toate datele de identificare ale soferului aditional. Anexa respectiva va fi trecuta impreuna cu copia de pe permisul de conducere si actul de identificare la contractul de rent a car.

Chiar daca acesta nu va fi responsabil de nici un element inchiriat din masina, datele lui vor trebui atasate la contract. Tineti minte: Nici o alta persoana care nu apare in acest document, nu va trebui sa conduca cu masina inchiriata.

Taxa pentru sofer aditional din serviciul de inchirieri auto, nu se plateste atunci cand…

Taxa pentru sofer aditonal se plateste tot timpul. Indiferent de situatie, exista si o exceptie de la regula. Printre noi sunt persoane, care detin autorizatii de transport. Acestia sunt cazurile fericite, ce pot ocoli cu usurinta taxa pentru optiunea de sofer aditional. 

De tinut minte: Chiar si cu autorizatia de transport se poate plati aceasta taxa. Totul depinde de abordarea companiei de rent a car, de unde inchiriati autovehiculul respectiv.

Acesta a fost articolul nostru.
Ati vazut de aceasta data, toate informatiile referitoare la soferul aditional din serviciul de inchirieri masini.
Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul articolului!

4 thoughts on “Soferul aditional in serviciul de inchirieri masini

  1. Articolul ofera sfaturi practice si usor de urmat pentru a imbunatati calitatea vietii prin adoptarea unui stil de viata sanatos. Este esential sa ne educam si sa constientizam ca alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra starii noastre generale.

  2. Este impresionant modul in care autorul subliniaza importanta exercitiilor fizice regulate si a odihnei suficiente pentru un stil de viata sanatos. Trebuie sa ne facem timp pentru miscare, chiar si in zilele aglomerate, pentru ca sanatatea noastra este cea mai importanta.

  3. Sunt de acord cu autorul articolului in ceea ce priveste necesitatea unei hidratari corespunzatoare si a evitarii alimentelor nesanatoase. O alimentatie echilibrata este cheia pentru o viata lunga si fara probleme de sanatate. Trebuie sa fim atenti la ce mancam si sa facem alegeri sanatoase.

  4. Articolul de pe linkul respectiv discuta despre importanta unui stil de viata sanatos si despre beneficiile unei alimentatii echilibrate. Este foarte util sa ne informam si sa constientizam cat de important este sa avem grija de corpul nostru pentru a ne mentine sanatosi si plini de energie.

Comments are closed.